Ekipa „Udruženje građana Hrast“ pobjednik turnira „Bokovi 2019“

Ekipa „Udruženje građana Hrast“ pobjednik je Osmog memorijalnog turnira u malom fudbalu „Bokovi 2019“, koji je organizovan u znak sjećeanja na 16 boraca koji su poginuli u odbrani Gradiške 8. avgusta 1992. godine.
Ekipa „Udruženje građana Hrast“ u finalu,  koje je odigrano večeras, savladala je ekipu „Drvo brijest – Gringosi“ rezultatom 4:1.
Igrač pobjedničke ekipe Boris Garić istakao je da je ove godine na turniru bila najbolja organizacija, ali i konkurencija među ekipama.
On je dodao da na turniru učestvuju već šest godina, da su još jednom bili osvajači, ali da je ove godine bilo mnogo dobrih ekipa, te je i borba za pahar bila mnogo teža.
Načelnik Službe gradonačelnika Gradiške Goran Subotić istakao je da ovaj turnir treba da se održava i ubuduće, kako bi vječno živjelo sjećanje na borce koji su dali svoje živote za odbranu Gradiške i Republiku Srpsku.
Član Mjesne boračke organizacije Bok Jankovac – Mačkovac Branislav Gavrilović zahvalio je igračima svih 12 ekipa koje su učestvovale na turniru, naglasivši da je turnir protekao u fer i sportskoj atmosferi.
U utakmici za treće mjesto ekipa „Arhangel“ pobjedila je ekipu „Gradske boračke organizacije“ rezultatom 6:4.
Pobjedničkoj ekipi pripao je pehar, medalje i nagrada od 200 KM, drugoplasiranoj 150, trećeplasiranoj 100, a četvrtoplasiranoj ekipi 50 KM.
Turnir je organizovala Mjesna boračka organizacija Bok Jankovac – Mačkovac, uz podršku Gradske uprave Gradiška, Gradske boračke organizacije i mjesne zajednice.
Share With: