Dvodnevna kontrola teretnih vozila na području Gradiške i Banjaluke

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, u saradnji sa Republičkom upravom za inspekcijske poslove, u naredna dva dana organizovaće kontrolu teretnih vozila u saobraćaju na području Gradiške i Banjaluke.
Iz MUP-a je saopšteno da će kontrolisati vozila i vozače u pogledu Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za evidentiranje u drumskom prevozu, uz primjenu softvera za analizu podataka sa analognih i digitalnih tahografa, čitača za prenos podataka sa digitalnih tahografa i kontrolnih kartica.

U saopštenju se dodaje da će saobraćajni inspektori Republičke uprave za inspekcijske poslove vršiti kontrolu primjene ovog zakonskog propisa iz svoje nadležnosti.

MUP Srpske, kako se navodi, u periodu jul-avgust organizuje kampanju „Vozi oprezno – putuj bezbjedno“ čiji je cilj unapređenje bezbjednosti u oblasti saobraćaja i sprečavanja nastanka teških saobraćajnih nezgoda.

Iz MUP-a apeluju na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa i vožnju prilagode uslovima na putu i vremenskim prilikama.

SRNA

Share With: