Dva lica uhapšena zbog vrijeđanja policajaca

Pripadnici gradiške Policijske uprave uhapsili su dva alkoholisana lica čiji su inicijali D.Č. i N.Č. iz Gradiške zbog vrijeđanja policijskih službenika.

Ova lica uhapšena su juče u 4.15 časova nakon što su ispred zdravstvene ustanove u Gradišci narušila javni red i mir vrijeđanjem policijskih službenika i oglušila se o naređenje policajaca da prestanu sa tim.

„Na taj način su ometali policijske službenike u vršenju službene radnje. Alkotestiranjem lica utvrđeno im je prisustvo alkohola u krvi“, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Po kompletiranju predmeta protiv lica D.Č. i N.Č. biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

Na području u nadležnosti Policijske uprave Gradiška juče je evidentirano jedno krivično djelo, dva narušavanja javnog reda i mira i četiri saobraćajne nezgode.

U saobraćajnoj nezgodi, koja se dogodila juče u 2.35 časova na magistralnom putu u mjestu Čatrnja kod Gradiške, sa kolovoza je sletio automobila „fijat“, kojim je upravljao S.Č. iz Gradiške, a za kojeg je alkotestiranjem utvrđeno da je vozio pod dejstvom alkohola.

Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske uprave Gradiška.

M.Malešević

Share With: