Дуроњић: Радио има будућност (ВИДЕО)

Јубилеји су добра прилика да се подсјетимо на континуитет рада, људе који су учествовали у стварању институције и програма и на све значајне догађаје који су били величанствени и постављали постамент данашњег рада локалног радија у Градишци, рекла је професор на Факултету политичких наука у Бањалуци, на одсјеку новинарство и комуникологија Татајана Дуроњић гостујући у специјалном програму Радио Градишке поводом 43 године постојања и рада наше установе.

Дуроњић је навела да се о медијима мало говори и врло често погрешно са великим неразумијавњем шта су масовни медији и каква је њихова друштвена улога.

Она је истакла да је предност радија од почетка настанка била брзина преношења вијести и флексибилност на медијски садржај те нагласила да се радио највише популаризовао у великим друштвеним кризама.

Према њеним ријечима радио се кроз различите форме прилагодио новим дигиталним генерацијама.

„Важно је радити друштвена истраживања и консултовати стручњаке за културу медија да би креирали програм. Важно је научити публику да слуша, експериментисати са стиловима и потребама те им поред информативних пружити и друге кратке садржаје“, навела је Дууроњић и нагласила да радио има будућност.

С.С.Ц.

Share With: