„Дугина“ индијанска журка – инклузивна радионица пред полазак у школу (ФОТО)

На обали рјечице Лубине у Грбавцима данас је одржана индијанска журка-инклузивна радионица удружења „Дуга“ у оквиру пројекта ,,Знамо, хоћемо и можемо бити дио вас“.

Невена Гвозденац водитељ програма рекла је да су око 30 дјеце уредног развоја и 15 дјеце са потешкоћама у развоју два мјесеца учила о индијанским племенима и њиховој култури на инклузивним радионицама. Она је истакла да су дјеца учествовала у изради мапа, шатора, накита али да су и учили свирати у ритму са ударачким инструментима.

Жана Ковачевић, координатор пројекта и родитељ дјетета са потешкоћом у развоју рекла је да су за крај љета, пред сам почетак школе организовали индијанску авантуру у виду игре, плеса и забаве уз логорску ватру. Она је истакла да оваква дружења и пројекти много значе родитељима и дјеци са потешкоћама у развој јер је циљ инклузија те дјеце што је кроз ову индијанску авантуру и остварено.

Дјеца узраста од три до тринаест година била су подијељена  у три племена. Свако племе је имало свој шатор и поглавицу. Племена су се такмичила у тражењу скривеног блага, скакању у врећи, провлачењу испод конопца и слично. Дружење је завршено уз логорску ватру и печење кукуруза.

Г.Влаинић

 

Share With: