„Дуга“ обиљежила Дјечију недјељу

Поводом Недјеље дјетета, Удружење родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ Градишка организовало је у моторичком парку код аутобуске станице инклузивно едукативну радионицу. Ученсици радионице, осим чланова Дуге, били су ученици основних школа,  дјеца предшколске установе „Лапа Радић“ и чланови Градске организације Црвеног крста. Они су цртали различитим бојама  и учествовали у дјечијим играма које су биле такмичарског караткетар. Психолог Невена Гвозденац каже да имају одавно сарадњу са школама и вртићем, те да су ове радионице значајне, јер се шири емпатија, поштују се разлике, подстиче слидарност, разумијевање, а прије свега да се шири љубав међу њима.

Значајну подршку од самог оснивања Удружењу „Дуга“ у свим активностима пружају многе институције и организације, као и Градска управа града Градишка.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Иван Раденовић,каже да су трудом радом и залагањем препознати у Градишци, али и шире, те да је Удружење проглашено од интереса за град и сваке године путем редовних грантовских средстава суфинансирају се њихове програмске и пројектне активности.

Осим ове манифестације, Недјељу дјетета Удружење „Дуга“ је обиљежило низом других активности, као што су индивидуални третмани, разне спортске радионице као и едукативне радионце за дјецу са потешкоћама у развоју и њихове родитеље.

Н.М.

Share With:
Open

close button