Дончић: Не избјегавам своју кандидатуру за градоначелника Градишке

Представници Народног фронта из Градишке одржали су данас конференцију за новинаре на којој су говорили о актуелној политичкој ситуацији, посљедицама олујног невремена, расподјели пољопривредног земљишта, те стању путне инфраструктуре на подручју Градишке.

Говорећи о политичкој ситуацији, посланик Народног фронта у Народној скупштини Републике Српске Радилсаав Дончић рекао је да ће ова странка задржати чврст опозициони став према владајућој структури.

Он је оптужио функционере СНСД-а да раде на стварању „своје опозиције“, што је био његов одговор на новинарско питање да прокоментарише излазак појединих чланова из Народног фронта.

Додао је да Народни фронт још није донио дефинитивну одлуку да ли ће наредне године на локални изборима имати свог кандидата за градоначелника, али да он лично не избјегава своју кандидатуру.

Он је оптужио локалну власт у Градишци за нетранспарентно трошење градског буџета.

Одборници Народног фронта у Скупштини града Градишка, Јована Кодић и Драгомир Радонић, говорили су о посљедицама посљедњег олујног невремена, те позвали републичке и локалне власти да помогну свим грађанима који су претрпјели штету, а не само социјално угроженом становништву.

Говорећи о расподјели 4.000 хектара пољопривредног земљишта на подручју Градишке, одборник Народног фронта Бранислав Мракић рекао је да је Градска управа требала прилагодити правилник о давању земљишта закуп, како би овај поступак био окончан без већег броја приговора.

Члан Народног фронта Горан Бијелић оцијенио је да је, када је ријеч о инфраструктури, градска власт у Градишци у посљедњих седам година најмање инвестирала у реконструкцију градских улица и путева у приградским насељима, те да је стање путне инфраструктуре у ужој градској зони веома лоше.

Из Народног фронта су поручили да ће наставити да указује на све негативне ствари у локалној заједници и о том јавност обавјештавати и путем конференција за медије.

М.Малешевић

Share With: