Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Dodik: Napuštanje ceremonije dobra poruka Milanovića

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da je dobra poruka to što je hrvatski predsjednik Zoran Milanović napustio ceremoniju u Okučanima jer je istaknut ustaški natpis “Za dom spremni!”.

“To je dobar put da se odnosi počnu u znatnoj mjeri normalizovati. Vjerujem da će Hrvatska i Srbi u cjelini naći način da naprave miroljubiv kontakt”, rekao je Dodik novinarima u Gradišci, gdje je prisustvovao obilježavanju 25 godina od egzodusa Srba iz zapadne Slavonije u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji “Bljesak”.

Bez obzira na sve, kaže Dodik, Srbi će se sjećati svih žrtava.

“Kultura sjećanja na naše žrtve mora biti prenesena na mlade generacije, jer ako se ne sjećamo onoga što smo preživjeli, može se desiti da bude ponovljeno”, istakao je Dodik.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović napustio je obilježavanje 25 godina od akcije “Bljesak” u Okučanima zato što je jedan od aktera proslave pokazao majicu na kojoj je ustaški pozdrav: “Za dom spremni!”.

“Ja u tome ne želim učestvovati. To je namjerna provokacija i smatram to gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj. Ubuduće, gdje god bude ovakva situacija, u tome neću učestvovati. Premijera i predsjednika Sabora razumijem – oni moraju”, rekao je Milanović.

Share With: