Додик, Бањац и Грујичић отворили нове објекте Бање „Мљечаница“

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, директор Бање „Мљечаница“ и министарка здравља Србије Даница Грујичић отворили су нове објекте хидроблока, хипербаричног центра и бунгалова, у Специјалној болници за физикалну медицину и рехабилитацију „Мљечаница“.

Церемонији отварања присуствовали су највиши званичници Републике Српске, министри, посланици у Народној скупштини, представници Српске у институцијама БиХ, руководиоци републичких институција, начелници и градоначелници бројних локалних заједница у Српској и други званичници из Републике Српске и региона.

Претходно је Додик одржао састанак са министрима у Влади Српске, директорима Бање „Мљечаница“ Дарком Бањцем, Фонда здравственог осигурања Дејаном Кустурићем, Путева Српске Миланом Дакићем и Вода Српске Мирославом Миловановићем.

Комплекс Специјалне болнице за физикалну медицину и рехабилитацију „Мљечаница“ подијељен је на здравствени и туристички дио, а данашњим отварањем хидроблока, хипербаричног центра и бунгалова завршава се фаза изградње и реконструкције здравственог дијела „Мљечанице“.

У тој здравственој установи прошле године отворен је нови дијагностички центар и објекат полуинтензивне његе.

Слиједи изградња туристичко-рекреативног центра вишеструке намјене у оквиру пројекта изградње најмодернијег здравствено-туристичког комплекса у БиХ, који ће уз подршку предсједника и Владе Републике Српске у „Мљечаници“ бити реализовани до почетка 2025. године.

Share With: