Додијељена признања поводом 30 година Црвеног крста Републике Српске

Црвен крст Републике Српске, поводом 30 година свог постојања, додијелио је Градској управи Градишка признање – Сребрни знак Црвеног крста.

Ово признање уручено је на сједници Скупштине Градске организације Црвеног крста Градишка начелнику Службе градоначелника Драгутину Ковачевићу, који је истакао да Градска управа и финансијски и на друге начине настоји да помогне активности и рад ове организације.

Градској управи и градоначелнику Градишке Зорану Аџићу додијељена је и Захвалница поводом 30 година постојања Градске организација Црвеног крста.

Признања Црвеног крста Републике Српске додијељена су још Болници Градишка, постхумно Радиславу Шпањићу, бившем секретару градишког Црвеног крста, те дугогодишњим члановима Црвеног крста Момчилу Вујићу и Нади Крагуљ.

Вујић је око 30 година, у пријератном, ратном и послијератном периоду, био предсједник Скупштине градишког Црвеног крста и у два мандата предсједник Скупштине црвеног крста БиХ.

Нагласио је да овој хуманитарној организацији нема премца и да су увијек настојали и проналазили начин да помогну, никада не гледајући на вјеру, нацију или било какву другу припадност онога коме је помоћ потребна.

Нада Крагуљ је као наставник разредне готово читав радни вијек радила са младима и преносила им знања о покрета Црвеног крста, опасностима од мина и првој помоћи.

Истакла је да јој је рад са дјецом и омладином у Црвеном крсту много значио и да не жали ни за једним тренутком свог слободног времена које је проводила са њима.

Осим Градској управи и градоначелнику Градишке , Градска организација Црвеног крста додијелила је још 22 захвалнице заслужним организацијама и појединцима.

Секретар Градске организације Црвеног крста Борко Девић честитао је добитницима признања и захвалио им на њиховој подршци овој хуманитарној организацији.

Он је рекао да је рад Градске организације Црвеног крста Градишка у прошлој години био успјешан, о чему је на сједници информисао чланове Скупштине.

Скупштина Градске организације Црвеног крста Градишка усвојила је и Програм рада организације за 2023. годину.

М.Малешевић

Share With: