Top lista

Top lista za 15.05.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Dodatno opremljena senzorna soba olakšaće rad udruženja “Duga”

Udruženje roditelja djece sa autizmom „Duga“ Gradiška tokom vanredne situacije izvazvane virusom korona realizovalo je brojne aktivnosti, koji su prilagodili savjetima nadležnih institucija.

Predsjednik ovog Udruženja Saša Kasagić rekao je gostujući u programu Radio Gradiške da je posebno dobra vijest da su prije nekoliko dana zahvaljujući donatoru uplaćena  sredstva za dodatno  opremanje senzorne sobe, ali  i testova  i knjiga za psiholosku procjenu.

“Sa nabavkom ove opreme Udruženje  će jos kvalitetnije pružati podrsku svojim korisnicima sa nasim terapeutima, dva logopeda, psihologom i defektologom. Vrijednost opreme je oko 5 400 KM” rekao je Kasagić i izrazio veliku zahvalnost kompaniji Niagara Sports Global Menagament.

Kasagić je izrazio nadu da će u narednom period pronaći odgovarajuću salu da bi i tokom zimslih dana mogli nastaviti treninge koje su realizovali sa školom sporta “Lider”.

Udruženje “Duga” je ove godine potpisalo ugovor  sa Caritasom BiH o ulasku u regionalni projekat YOUR JOB koji će im biti od pomoći pri zapošljavanju mladih kroz otvaranje savjetovališta, obuku za aktivno traženje posla i druge aktivnosti  koje imaju za cilj osposobljavanje i obrazovanje mladih. Kasagić je rekao da su jedan projekat uspješno realizovali i izrazio nadu da će doći do realizacije novih projekata.

On je naveo da su tokom godine prošli projekat Ministarstva porodice, omladine i sporta koji će realizovati tokom naredne godine.

“Udruženje “Duga” je tokom prethodne tri godine uspjelo da olakša život djece sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja jer posjeduju digitalne aparate beringer i vibrafon  koje nemaju ni mnogo jača udruženja i lokalne zajednice”, istakao je Kasagić i zahvalio svima koji su prepoznali rad i potrebe ovog udruženja.

U rad Udruženja „Duga“ Gradiška uključeno je 35 porodica djece sa poteškoćama u razvoju.

Share With: