Top lista

Top lista za 04.12.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Dobit Šumskog gazdinstva Gradiška za prvih šest mjeseci 350.000 KM

Šumsko gazdinstvo Gradiška u prvih šest mjeseci ove godine ostvarilo je dobit u poslovanju od oko 350.000 KM, što je gotovo tri puta više nego u istom periodu 2020., rekao je direktor ovog gazdinstva Slavko Španjić.

Španjić je istakao da se ovim nastavlja kontinuitet pozitivnog poslovanja Šumskog gazdinstva Gradiška, koje je u posljednjih deset godina ostvarivalo godišnju dobit od 400.000 KM do 600.000 KM.

On je naglasio da je u prvih šest mjeseci ove godine ispunjen plan fizičkog obima proizvodnje.

“Za prvih šest mjeseci plan je bio da kupcima bude isporučeno 66.000 metara kubnih drvnih šumskih sortimenata, a taj plan je i premašen i isporučeno je oko 68.000. Ukupan planirani godišnji obim proizvodnje je 148.000 metara kubnih”, naveo je je Španjić.

On je dodao da se od navedenog godišnjeg obima proizvodnje drvnih šumskih sortimenata, 30 odsto odnosi na isporučene drvene trupce, a 70 odsto na drvo za ogrev.

Govoreći u isporuci ogreva za članove udruženja penzionera, Španjić je naveo da je za ovu godinu ugovorena isporuka 4.200 prostornih metara ogrevnog drveta za penzionere, na otplatu u šest mjesečnih rata i po nižoj cijeni u odnosu na cjenovnik preduzeća “Šume Republike Srpske”.

“To je oko 600 penzionerskih domaćinstava koje ćemo snabdjeti ogrevom za predstojeću zimu. Počeli smo sa isporukom, koju ćemo sigurno završiti do kraja septembra”, dodao je Španjić.

Prema njegovom riječima, Šumsko gazdinstvo Gradiška u potpunosti je ispunilo desetogodišnji plan pošumljavanja, te dodatno podiglo ogledni zasad topola u priobalnom području rijeke Save koji je zasađen prije šest godina i pokazuje dobre rezultate.

M.Malešević

Share With: