Top lista

Top lista za 06.06.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Do kraja sedmice biće završen krov kuće devetočlane porodice Jokić

Predsjednik Gradske boračke organizacije Milovan Gagić i načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu u Gradskoj upravi Gradiška Radomić Pjanić posjetili su danas devetočlanu porodicu Nenada Jokića iz Petrovog Sela, borca Odbrambeno-otadžbinskog rata, i obišli radove na izgradnji kuće ove porodice.

Gagić je rekao je da su Gradksa boračka organizacija i Fondacija „Solidarsnost“ uz podršku Gradske uprave krajem juna pokrenuli akciju za izgradnju kuće porodici Jokić, koja trenutno živi u maloj i neuslovnoj kući.

Gagić je istakao da je kuća sazidana i da očekuje da će do kraja sedmice biti završen i krov kuće.

On je naveo da je Gradska uprava za izgradnju kuća boračkoj populaciji izdvojila 10.000 KM, što će većinom biti utrošeno za izgradnju ove kuće, te da su od strane raznih donatora prikupili oko 4.500 KM.

„Kuća će u prvoj fazi izgradnje koštati oko 13.500 KM, s tim da su i majstori koji su je gradili radili besplatno. Nastavićemo i dalje ovu akciju, završiti stolariju, prva faza struje i vode, kako bi ova porodica mogla da preseli iz sadašnje kuće koja ima 25 kvadarata, koja nije ni blizu uslovna za život, posebno za devetočlanu porodicu sa petoro djece uzrasta od tri mjeseca do osam godina “, naglasio je Gagić.

On je dodao da su Gradska boračka organizacija i Fondacija „Solidarnost“ u poslednjih pet godine izgradili 15 kuća.

Gagić je zahvalio gradonačelniku Gradiške Zoranu Adžiću koji je, kako kaže, podržao ove akcije i želi da se intenzivnije nastave aktivnosti na stambenom zbrinjavanju najugroženijih boračkih kategorija.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Radomir Pjanić rekao je da je Gradska uprava odlučila da pomogne izgradnju kuća ugroženim borcima i njihovim porodicama, te da je u ove aktivnosti uključen i Centar za socijalni rad koji je snimio stanje potreba ove populacije.

„Zadovoljstvo je vidjeti da je krov u završnoj fazi i radost na licima djece, te da se ovom primjeru pokazala humanost brojnih donatora“, istakao je Pjanić.

Jokić je rekao da mu mnogo znači što je njihova nova kuća u završnoj fazi izgradnje, posebno zbog njegovih petoro unučadi, navodeći da porodicu prehranjuju baveći se poljoprivredom.

Share With: