Top lista

Top lista za 06.06.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Do 31. maja aktivan humanitarni broj 1412

Humanitarni broj 1412 koji  je pokrenuo Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji za završetak izgradnje Dnevnog centra “Podrži me – 9.januar” u Kosovskoj Mitrovici do sada je  pozvalo  preko 14 000 građana Republike Srpske.

Predsjednik ovog Odbora Milorad Arlov  rekao je za Radio Gradišku da je prilika da u ovom teškom vremenu pokažemo humanost i pomognemo izgradnju ovog centra koji će biti na raspolaganju za 144 djece sa smetnjama u razvoju sa Kosova i Metohije.

“Izgradnja  Dnevnog centra u vrijednosti oko 280.000 evra  počela je 18. avgusta prošle godine, a plan je da bude otvoren i predat na korišćenje Udruženju roditelja “Podrži me” 19. avgusta ove godine. Za završetak objekta  potrebno još oko 100 000 evra”, naveo je Arlov.

On je dodao da Odbor nije odustao da krajem avgusta ove godine realizuje projekat “Spojimo djecu sa Kosmeta i  Republike Srpske” i dodao  da to zavisi od situacije izazvane virusom korona.

“Mnoge lokalne zajednice su obavijestile Odbor da su podržale novi termin dolaska djece, a to je period od 20. do 28. avgusta ove godine”, istakao je Arlov i napomenuo da će tražiti podršku nadležnih institucija Srpske i Srbije da se i gosti i domaćini testiraju na Kovid-19.

Arlov je dodao da je Grad Gradiška pomogao izgradnju osnovne  škole “Jovan Cvijić” u Zubinom Potoku, kao i izgradnju Dnevnog centra “Podrži me- 9. januar”.

On je apelovao da svi humani ljudi u Srpskoj do 31.  maja pozovu broj 1412 i pomognu završetak ovog humanog projekta, koji će trajno stajati kao spomenik velike humanosti i pomoći Republike Srpske za Kosovo i Metohiju.

Share With: