До 25. маја појачане контроле учесника  у саобраћају на подручју ПУ Градишка

У периоду од 01. до 25. Априла, на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, догодиле су се 44 саобраћајне незгоде у којима су четири  лица смртно страдала, два лица су задобила тешке тјелесне повреде и једно лице задобило је лаке тјелесне повреде.

У прва три мјесеца текуће године догодило се 179 саобраћајних незгода, од којих су 44 саобраћајне незгоде са настрадалим лицима, и то једна саобраћајна незгода са смртно страдалим, пет са тешко повријеђеним лицима, као и 38 са лакше повријеђеним лицима.

У циљу превенције саобраћајних незгода у којима је неприлагођена, небезбједна и непрописна брзина кретања доминантан узрок тежих облика саобраћајних незгода на подручју Полицијске управе Градишка до 25. маја вршиће се појачана контрола саобраћаја усмјерена на контролу брзине кретања, као и контролу учесника у саобраћају са акцентом на откривање и санкционисање возача који управљају под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова који се не смију употребљавати прије или за вријеме вожње.

Такође у циљу спрјечавања вршења прекршаја од стране полицијских службеника вршиће се контроле угоститељских објеката са акцентом на точење алкохола малољетним лицима и очигледно пијаним лицима.

Г.В.

Share With: