Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Do 13. aprila produžavaju se sve naredbe Štaba za vanredne situacije grada Gradiška

Štab za vanredne situacije grada Gradiška produžio je do 13. aprila važenje svih mjera i naredbi koje je do sada donio u cilju sprječavanja širenja virusa korona, a koje su prvobitno važile do danas.

 

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić zamolio je građane i privrednike da poštuju mjere, preporuke i naredbe kako bi se na ovim prostorima izbjegla epidemija širih razmjera.

Adžić je naveo da je Štab za vanredne situacije donio i odluku da se za eventualno zbrinjavanje pacijenata sa virusom korona Domu zdravlja i Bolnici Gradiška ustupe fiskulturna sala Područne škole „Mladen Stojanović“ i duštveni dom u Vrbaškoj, te da su zadužene nadležne službe da te objekte polako pripremaju i postavljaju krevete.

„Donijeli smo odluku da preventino uradimo i kompletnu dezinfekciju na cijelom području Gradiške“, dodao je Adžić.

On je istakao da su otkazane sve planirane aktivnosti povodom Dana grada Gradiška – 24. aprila, izuzev polaganja vijenaca na spomen obilježja žrtvama Drugog svjetskog i Odbrambeno-otadžbinskog rata, uz primjenu svih preporuka i mjera za održavanje takvih događaja.

Adžić se još jednom zahvalio svim zdravstvenim radnicima Doma zdravlja i Bolnice Gradiška koji su izloženi velikim naporima i rizicima.

On je naglasio da Policijska uprava Gradiška strogo kontroliše poštovanje zabrana kretanja, navodeći da je 12 lica prekršilo policijski čas, a da je zbog nepoštovanja mjera kućne izolacije u karantin kod starog carinskog terminala prisilno smješteno 6 lica.

Načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Slađana Tepavac navela je da se broj zaraženih virusom korona u  Gradišci od juče nije mjenjao i da ih je 10, ali da je epidemiološka situacija i dalje pod kontrolom.

Ona je istakla da se i dalje radi epidemiološko istraživanje, da je veliki broj kontakata zaraženih lica već prikupljen i da je danas za testiranje na virus korona poslato više od 70 briseva.

„Jedan broj briseva poslat je i juče i svi su bili negativni. Očekujemo povećan broj zaraženih, ali ne treba paničiti, nego slušati preporuke i ponašati se odgovorno“, dodala je Tepavac.

Ona je rekla da je 499 lica u kućnoj izolaciji, a da je iz izolacije izašlo 290 osoba.

Tepavac je navela da su tri oboljela od  virusa korona smještena na odjelu za plućne bolesti Bolnice Gradiška, a da se prostorije  za bazičnu rehabilitaciju u Domu zdravlja koriste za smještaj lica za koja se sumnja da su zaraženi, a još nisu testirani.

„Počećemo danas sa aktivnostima na opremanju društvenog doma u Vrbaškoj, gdje bi nakon popune kapaciteta u bolnici trebali biti smješteni zaraženi pacijenti kojima treba liječenje, dok će u fiskulturnoj sali škole „Mladen Stojanović“ biti smješteni pozitivni na virus korona koji nemaju simptome“, pojasnila je Tepavac.

Share With: