Top lista

Top lista za 17.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Do 1. jula prijave za “Naj kutak 2020. godine”

Komunalno preduzeće “Gradska čistoća” Gradiška četvrtu godinu za redom organizuje izbor za najljepše uređena dvorišta i balkone na području Gradiške, a prijave za “Naj kutak 2020. godine” traju do 1. jula.

Direktor “Gradske čistoće” Željko Bilbija rekao je da je, uz nastojanja da gradsko područje i seoske mjesne zajednice izgladaju što uređenije, cilj da se podstaknu građani da održavaju  i uljepšavaju svoja dvorišta i balkone, te da se oni najvrijedniji afirmišu kroz ovaj izbor.

On je naveo da se za izbor najuređenijih dvorišta i balkona mogu prijaviti korisnici usluga “Gradske čistoće” koji redovno plaćaju račune, te da se građani mogu prijaviti na broj telefona 051/813-225 ili poslati slike na zvaničnu fejsbuk stranicu ovog preduzeća.

Bilbija je dodao da će biti nagrađani vlasnici po tri najuređenija dvorišta i balkona, potsjetivši da je u prošlogodišnjem izboru za “Naj kutak” bilo 26 učesnika.

On je naveo da je od počatak proljećnog uređenja “Gradska čistoća” i u toku pandemije virusa korona intenzivno radila na uređenju grada.

“Ofarban je kej cijelom dužinom i zasađeno cvijeće u žardinjerima, uređivani su parkovi, a u parku kod autobuske stanice postavljen je i takozvani “cvjetni tunel”. U toku proljećne sadnje zasađeno je više od 10.000 jednogodišnjih sadnica cvijeća, a u Vidovdanskoj ulici, praku kod mosta i na Trgu Čubrilovića zasađana su nova stabla ukrasnog drveća”, naveo je Bilbija.

On je rekao da će u toku narednih dana “Gradska čistoća”, u saradnji sa gradiškim “Vodovodom”, postaviti sistem kap po kap za zalijevanje cvijeća u žardinjerima na savskom keju, kako bi ono opstalo i u predstojećem ljetnom period.

Bilbija je dodao da “Gradska čistoća” nastavlja i sa aktivnosti na uređenju makadamskih puteva, uređenja putnog pojasa na lokalnim putevima, obnavljanju saobraćajne signalizacije, te redovnom odvozu komunalnog otpada, u skladu sa utvrđenim planom za ovu godinu.

Share With: