Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Djeca iz Udruženja “Duga” posjetila Gradišku “Kuglanu”

Udruženje roditelja djece sa autizmom “Duga” Gradiška  u saradnji sa Kuglaškim klubom „Kozara“ i kuglanom, organizovalo je danas za svoje korisnike priliku da se oprobaju u kuglaškom sportu.

Predsjednik Kuglaškog kluba “Kozara” Darko Lacković rekao je da su do međusobne saradnje došli u dogovoru sa  Draganom Kulašom,  koji radi kao defektolog  u Udruženju “ Duga” a rekreativno se bavi ovim sportom.

“Kuglaški klub “Kozara” prihvata saradnju sa svim udruženjima građana koji iskažu interes da se upoznaju sa ovim sportom, i sa zadovoljstvo to činimo, nadam se da će korisnici biti zadovoljni  i da ćemo se viđati u buduće u kuglani”, naglasio je Lacković.

Predsjednik Udruženja, Saša Kasagić rekao je da ova saradnja predstavlja veliku stvar za ovo udruženje jer su u proteklom period krenuli sa nizom sportskih aktivnosti koje su neophodne za djecu ometenu u razvoju.

“Mi nećemo da sputavamo našu djecu i hoćemo da ih uključimo u društvene tokove na sve moguće načine odnosno da inkluzija bude u društvu ne samo u školama i predškolskim ustanovama nego u svim objektima gdje sva djeca imaju pristup”, istakao je Kasagić.

On je dodao da će Udruženje “Duga” već sutra učestvovti  na prvom inkluzivnom atletskom mitingu u Banja Luci na poziv Saveza specijalnih sportova BiH što predstavlja veliku satisfakciju za rad u daljem period.

Udruženje roditelja djece sa autizmom „Duga“ Gradiška trenutno broji oko 35 porodica.

Share With: