Десет стипендија за студенте и средњошколце из борачке категорије (ФОТО, ВИДЕО)

У просторијама Градске борачке организације  Градишка потписани су Уговори о кориштењу стипендија за десеторо дјеце из борачких категорија. Уговоре су потписали представници Фондације „Солидарност“ и родитељи, односно старатељи стипендиста.

Фондација Солидарност, основана при Градској борачкој организацији Градишка, дужи низ година бави се помагањем борачке популације. Поред бројних активности, редовно се, годишње, издвајају средства за помоћ у школовању дјеце из ове категорије. У наредних десет мјесеци, студенти ће мјесечно добијати по 100 КМ, а средњошколци по 80 КМ.

Далибор Шљивар школује двоје студената. Помоћ од стотину марака током наредних мјесеци, каже, покриће дио неопходних трошкова.

Фондација „Солидарност“ и на друге начине током године помаже борачке категорије: при куповини дрвета за огријев, за стамбено збрињавање, бањско лијечење припадника борачке популације, те кроз једнократне новчане помоћи. Фондација се финансира из више извора. Највећи дио средстава долази из градског Буџета. „У Нацрту градског Буџета за наредну годину, планирана су двоструко већа издвајања за активности Фондације“, наглашава Милован Гагић, предсједник Градске борачке организације Градишка и додаје да ће то омогућити и већа издвајања за кориснике Фондације. Осим средстава из локалног Буџета, Фондација „Солидарност“ се финансира од чланарина бораца,  дијела инвалиднина које остварују породице погинулих бораца и ратни војни инвалиди, те путем донација привредника и других донатора.

С.Т.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=NkwKa9YLfnM[/embedyt]

Share With: