Top lista

Top lista za 04.07.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Dejstvovano sa 56 protivgradnih raketa

“Protivgradna preventiva Republike Srpske” dejstvovala je sa ukupno 56 protivgradnih raketa na području 11 lokalnih uprava.

“Juče je u periodu 13.28 do 16.44 časova dejstvovala 31 protivgradna stanica“, saopšteno je iz preduzeća “Protivgradna preventiva Republike Srpske”.

Dejstvovano je na područjima lokalnih uprava Srbac /jedna stanica, jedna raketa/, Dervente /sedam stanica, 11 raketa/, Doboja /jedna stanica, tri rakete/, Modriče /tri stanice, tri rakete/, Gradačca / pet stanica, 11 raketa/, Šamca /jedna stanica, dvije rakete/, Donjeg Žabara /dvije stanice, tri rakete/, Pelagićeva / jedna stanica, jedna raketa/, Brčko distrikta /tri stanice, šest raketa/, Bijeljine /šest stanica, 11 raketa/, te Petrova /jedna stanica, četiri rakete/.

U saopštenju je navedeno da je zbog nestabilne vremenske situacije, sistem protivgradne zaštite juče preveden u punu pripravnost u vremenskom periodu 12.00 do 22.00 časova na branjenoj teritoriji.

“U periodu potencijalne opasnosti od 12.00 časova radarskim sistemima praćeni su pljuskove južno od branjenog područja, koji su se razvijali i premještali ka sjeveroistoku. Tokom dana ispraćeni su mnogobrojni višećelijski i jednoćelijski procesi istočno od Dervente, a na devet gradoopasnih dejstvovano je protivgradnim raketama. Od 19.00 časova praćeni su pljuskovi sa grmljavinom u zapadnom dijelu branjenog područja”, navedeno je u saopštenju.

Share With: