Top lista

Top lista za 31.07.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Dejanović: Nagrade su podstrijek da budemo još bolji u svom poslu

Kruna za sedamnaestogodišnji predani  bibliotekarski rad u Narodnoj biblioteci Gradiška Maji Dejanović  predstavlja nagrada “Đorđe Pejanović” za najboljeg bibliotekara za 2020. godinu.

Maja Dejanović rekla je gostujući u emisiji “Aktuelno” Radio Gradiške da je nju od ranog djetinjstva  privlačio čarobni svijet knjige i biblioteka koje se nastavio kasnije kroz život i profesionalni rad i da je ova nagrada za nju velika čast, ali i obaveza da se i dalje bori za znanje, nauku i kulturu i usavršavanje u ovom poslu.

“Naše obaveze su značajnije u današnje vrijeme kada ljudi sve manje čitaju knjige. Ne smijemo dozvoliti da biblioteke postanu prostorije u kojiima je vrijeme stalo, već da pored klasičnih pristupa knjizi, iskoristimo i mogućnosti koje nam savremene tehnologije pružaju, a ima ih mnogo“, rekla je Dejanovićeva i dodala da je želja svakog radnika da bude najbolji u svom poslu i da treba dati više od očekivanog.

Ona je istakla da ova nagrada  predstavlja veliku odgovornost ali i podsticaj da bude još bolja u svom poslu.

Odluke o dodjeli nagrada Uprava Društva bibliotekara Republike Srpske donijela je na sjednici održanoj 13. maja u Istočnom Sarajevu.

Nagrade su dobitnicima uručene  4. juna u Višegradu.

D. Janković

Share With: