Данас топло, за викнед захлађење

Промјену времена у Републици Српској метеоролози су најавили за викенд када се уз захлађење поново очекују киша и снијег.

Топло вријеме биће и данас, али промјенљиво до умјерено облачно вријеме уз повремену кишу и пљускове, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послијеподне и увече доћи ће до јачег наоблачења са запада, а у ноћи на суботу очекују се локални пљускови и јача киша у јужним предјелима.

Вјетар ће бити слаб до умјерен западни, југозападни локално и јак.

Минимална температура ваздуха од четири до девет, у вишим предјелима од два, а максимална дневна од 12 до 19, у вишим предјелима од осам степени Целзијусових.

Првог дана викенда, у суботу, прије подне ће бити топло, вјетровито и промјенљиво облачно уз кишу на југу и западу, која ће током поподнева јачати и захватити већину предјела. Обилније падавине биће на сјеверу.

До вечери ће доћи до наглог пада температуре ваздуха и киша ће прећи у снијег прво у вишим предјелима уз формирање сњежног покривача, а у ноћи ће почети да пада понегдје и у нижим предјелима.

Дуваће јак, у Херцеговини и на планинама понегдје олујни вјетар јужних смјерова.

Температура ваздуха у првом дијелу дана биће од девет до 15, у вишим предјелима од пет, али се током дана очекује захлађење и пад температуре ваздуха која ће бити од нула до пет, на југу до осам, у вишим предјелима од минус три степена Целзијусова.

У недјељу, 26. фебруара, биће облачно и хладније, у већини предјела са падавинама.

Киша ће падати на крајњем југу, док ће у осталим крајевима бити сусњежице и снијега уз пораст сњежног покривача.

Минимална температура ваздуха од нуле до пет, на југу до 10, у вишим предјелима од минус три , а максимална температура ваздуха од нуле до пет, на југу до 12, у вишим предјелима до минус један степен Целзијусових.

Share With: