Danas počele uvodne aktivnosti „Zdravofesta“ 2019. godine

U Gradskom parku u Gradišci danas su organizovanjem takmičenja u tradicionalnim igrama za djecu iz vrtića počele uvodne aktivnosti manifestacije Zdravofest. Predstavici Kulturno umjetničkog društva Kolovit osmislili su igre nadmetanja u četiri discipline za četiri grupe mališana, dvije grupe iz Javne predškolske ustanove Lepa Radić i po jednu iz vrtića Anđelak i Zvjezdice.

Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Gradiška, Danka Mirjanić, rekla je da je aktivnost u parku i učešće mališana  novina ove godine, kao i učešće članica “Održivi povratak” koje su pripremile slatke poklone za djecu.

Mirjanićeva je navela da posjetici ove godine na Zdravofestu mogu očekivati više učesnika i bogat program tokom dva dana, 23. aprila od 11 do 15 časova u Gradskom parku i 24. aprila od 12 časova u restoranu Taksi bar.

Predsjednik KUD-a Kolovit, Mirko Borjanović, rekao je da su u saradnji sa Turističkom organizacijom došli na ideju da organizuju aktivnosti za najmlađe sugrađane.

“Djeca se takmiče u tradicionalnim igrama nadmetanja, a to je upravo ono što su nekada djeca sama radila kroz igru i zabavu. Izabrali smo četiri discipline: skok u dalj iz mjesta, nošenje jajeta u kašici, skakanje u vreći i povlačenje konopca”, naveo je Borjanović i naglasio da su i ove aktivnosti dio naše tradicije i kulture.

Svečano otvaranje festivala privrede, gastronomije i kulturne baštine Zdravofest 2019. predviđeno je sutra u 11 časova u Gradskom parku.

Programom je predviđeno gastro takmičenje lovaca i ribolovaca Zlatni kotlić Gradiške, promocija proizvoda  udruženja i tržnih centara, promocija meda i drugih pčelarskih eko proizvoda, izložba etno radova i suvenira, smotra kulturne baštine, izvorne grupe, folklorne i plesne grupe, sportske aktivnosti, promocija kočija, brodica i mlađih kajakaša i izložba cvijeća i cvjetnih aranžmana.

Share With: