Top lista

Top lista za 17.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Danas otvaranje vodovoda u Gašnici i Orahovoj

Povodom puštanje u funkciju vodovodnog sistema u mjesnim zajednicama Gašnica i Orahova gostujući u emisiji „Aktuelno“ Radio Gradiške direktor „Vodovoda“ Sandro Zeničanin rekao je da se sa ponosom može reći da je u rekordnom roku završen još jedan veliki projekat  na prostoru Gradiške.

„Danas svečano puštamo u rad sistem vodosnadbjevanja, a ovom događaju prisustvovaće i ambasadorica Republike Češke Ivana Hlavsova čija je zemlja donator projekta „Podrška u snabdijevanju vodom za piće u Gradišci: Proširenje vodovoda u naselja Orahova i Gašnica“, rekao je Zeničanin i dodao da je izgrađeno 17,8 km potisnog cjevovoda, izgradnja pumpne stanice 10 litara u sekundi i rezervoar zapremine 200 metara kubnih vrijednosti 1.7 miliona KM od čega je 1.530.000KM donacija češke Razvojne agencije a ostatak sredstava je obezbjedio Grad Gradiška.

Zeničanin je istakao da će na ovaj način oko 95 domaćinstava u Gašnici i 735 u Orahovoj biti priključeno na vodovodnu mrežu. On je dodao da je ovim projektom pitkom vodom pokrivena cjelokupna sjeverozapadna teritorija grada Gradiška.

G.Vlainić

Share With: