Данас исплата 750 КМ незапосленим родитељима четворо и више дјеце

Данас почиње исплата по 750 КМ помоћи незапосленим родитељима четворо и више дјеце.

Помоћник министра за породицу у Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске Јелена Куртиновић рекла је да ће новац бити уплаћен данас свима који су испунили услове.

Она је позвала све који испуњавају услове, а још увијек нису предали или комплетирали потребну документацију, да то учине, додајући да ће средства бити исплаћена почевши од мјесеца у којем је захтјев поднесен.

– Корисници су се посредством захтјева опредијели на који начин желе да примају новац – путем банке или поште и ми ћемо на тај начин да поступимо. Наравно да то може да се и промијени ако се одлуче, довољно је да обавијесте Министарство и поново попуне захтјев гдје ће то навести – навела је Куртиновићева у Јутарњем програму РТРС-а.

Услови за добијање ове накнаде су да је један од родитеља незапослено лице које не остварује примања по другом основу која су већа од најниже плате у Републици Српској и да има четворо или више дјеце, од којих најмлађе дијете није старије од 18 година или дијете над којим је продужено родитељско право у складу са законом.

Сљедећи услови су да малољетна дјеца живе са родитељем у заједничком домаћинству и да се налазе на редовном основном школовању у Републици Српској, уколико за то испуњавају услове и да родитељ има држављанство БиХ и Републике Српске, те пријављено пребивалиште у Републици Српској или територији Брчко дистрикта БиХ, са ентитетским држављанством Републике Српске.

РТРС

Share With: