Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Cvijanović: Mediji korektiv svakog demokratskog društva

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas, povodom 3. maja – Međunarodnog dana slobode medija, čestitku svim novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u Srpskoj, navodeći da su mediji nezaobilazan korektiv svakog demokratskog društva.

“Međunarodni dan slobode medija prilika je da se podsjetimo da su mediji nezaobilazan korektiv svakog demokratskog društva koji se ogleda u primjeni najviših novinarskih i etičkih standarda”, navodi se u čestitki Cvijanovićeve.

Cvijanovićeva je naglasila da je u ostvarivanju važne društvene funkcije zadatak medijskih radnika da profesionalno obavljaju svoj posao u interesu javnosti, te razvijaju princip odgovornog i nepristrasnog novinarstva, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

“S druge strane, obaveza institucija i društva u cjelini je da unapređuje ambijent i klimu za njihov nesmetan rad i stvaraju pretpostavke za unapređenje ukupnog položaja poslenika javne riječi. U tom duhu, čestitam vam Međunarodni dan slobode medija, zahvaljujem na vašem predanom radu u obavljanju teške i izazovne profesije i dosadašnjoj saradnji”, navodi se u čestitki.

SRNA

Share With: