Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Crveni krst Gradiška počeo sa obilježavanjem „Nedjelje djeteta“

Povodom obilježavanja „Nedjelje djeteta“, predstavnici i volonteri Crvenog krsta Gradiška posjetili su danas gradišku Bolnicu i uručili paket sa dječijim pelenama, dekama i dezinfecionim sredstvima za Odjel pedijatrije.

Koordinaror za humanitarne aktivnosti Crvenog krsta Mirjana Potajac poželjela je svoj djeci srećnu i radosnu „Nedjelju djeteta“, koja se ove godine od 5. do 11. oktobra obilježava pot motom „ Zdravo tijelo, vedarn duh“.

Ona je istakala da je posjeta Odjelu pedijetrije redovna godišnja aktivnost gradiškog Crvenog krsta.

„Cilj je da kroz aktivnosti Crvenog krsta skrenemo pažnju na potrebe i prava djece, te da ukažemo da su odrasli odgovorni za njihovo odrastanje. Svaka nedjelja treba da bude dječija, a zadatak odraslih je da djeci prenesu svoja znanja i motivišu ih da izaberu pravi put“, naglasila je Potajac.

Ona je navela da će predstavnici Crvenog krasta povodom „Nedjelje djeteta“ sutra i u srijedu posjetiti porodice sa više djece kojima će uručiti prehrambeno-higijenske pakete, odjeću, obuću i igračke.

„U četvrtak će se u motoričkom parku u gradu volonteri Crvenog krasta družiti sa djecom iz Udrženja mentalno nedovoljno razvijenih lica i Udruženja roditelja djece sa autizmom „Duga“ Gradiška“, navela je Potajac.

Share With: