“CodeUp”– нова мобилна апликација за лакше учење порграмирања

Нова мобилна апликација “CodeUp” је едукативна апликација која корисницима олакшава учење програмирања, а доступна је за преузимање широм свијета за андроид мобилне телефоне путем “Google Play” трговине. Творац ове мобилне апликације је Кенан Махмутагић ученик Техничке школе у Градишци, који је од сада за свој рад у овој области добијао бројне награде.

Апликација је осмишљена и креирана да корисницима на један занимљив начин олакша учење програмирања и програмских језика. Апликацији нуди  теоријски  дио али и примјере програмског кода за шест програмских језика, а то су: “C++”, “Java”, “Kotlin”, “Python”, “Dart”, “PHP”, док ће се временом тај број повећавати.

Главна функција апликације нуди корисницима да изаберу програмски језик те након тога да ли желе да погледају торијски дио или примјере програмског кода гдје након одабира корисници могу да виде текст, синтаксу програмског језика или да погледају примјер програма који садржи текст са објашњењем, сам примјер те шта корисник добија на излазу када покрене наведени код.

Поред ове главне функције корисници имају могућност да путем квиза кроз питања о програмирању на један занимљив и  забаван начин провјере своје знање или науче нешто ново о програмирању и програмским језицима.

Апликација је тренутно доступна за преузимање на Андроид мобилним телефонима путем “Google Play” трговине широм свијета, те је за сада доступна само на енглеском језику, а у току је локализовање на Српски језик, те је у изради и iOS верзија апликације (за Apple кориснике).

Линкове за преузимање, те промотивни видео апликације можете пронаћи испод:

Преузми “CodeUp” апликацију путем “Google Play” трговине:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.monotikdigital.codeup.learn.code.html.coding.javascript.programming.editor.languages.development.web.php.java

Погледајте промотивни видео “CodeUp” апликације:

Share With:
Open

close button