Članovi CKUD-a „Lepa Radić“ darovali krv

Aktiv DDK CKUD-a „Lepa Radić“ organizovao je danas akciju dobrovoljnog davalaštva za članove i roditelje članova ovog društva.

Predsjednik CKUD-a „Lepa Radić“ Davor Simišić, koji je i sam darovao krv, rekao je da je Upravni odbor društva krajem mjeseca donio odluku o formiranju aktiva dobrovoljnog davalaštva kojem je pristupilo 27 članova.

„Za današnju akciju prijavilo se 15 članova i roditelja, a narednih dana očekujemo da se akciji odazovu i ostali članovi“, rekao je Simišić.

Predsjednica Aktiva žena CKUD-a Lepa Radić i koordinator Aktiva DDK, Dragana Stević rekla je da, iako CKUD nije primarno humanitarna organizacija, redovno se odaziva humanitarnim akcijama i podržava iste.Stevićeva je istakla da su tokom godine imali više himanitarnih aktivnosti i da su kroz ovu akciju željeli da animiraju nove davaoce.
Načelnik Službe za transfuziju Bolnice Gradiška, Marija Cvjetković istakla je da je ova akcija više značajna iz razloga što je okupila nove davaoce i dodala da je došla u pravo vrijeme.

 „Trenutno nam nedostaje krvi krvnih grupa A i nula pozitivna.Njih imamo najmanje na zalihama a i najviše se troše“, naglasila je Cvjetkovićeva i dodala da je za decembar  najavljeno još nekoliko akcija dobrovoljnog davalaštva.

S.Vidović

Share With: