Članice Udruženja „Narcis“ najavile ovogodišnju trku za ozdravljenje

Članice Udruženja žena oboljelih od raka dojke „Narcis“ Gradiška danas su na štandu u centru grada najavili ovogodišnju trku/šetnju za ozdravljenje „Rejs for d kjur“ /Race for the cure/, a građani su uplatom simbolične registracije od 10 KM imali priliku da podrže ovu manifestaciju i aktivnosti koje organizuju udruženja oboljelih od raka dojke u BiH.

Predsjednica Udruženja „Narcis“ Svjetlana Kragulj rekla je da zbog epidemije virusa korona, kao i prošle godine i ove neće biti klasične trke/šetnje za ozdravljenje, koja se tradicionalno održava 3. oktobra u Sarajevu, nego će biti organizovana virtuelna trka na način da će svi koji žele moći na taj dan da se okupe u manjem broju i simboličnom šetnjom u svom mjestu daju podršku oboljelim od raka dojke.

Ona je navela da su sva prikupljena sredstva od donacija i simboličnih registracija za trku namjenjena za organizovanje besplatnih mamografskih pregleda i kupovinu paketa za novooboljele od raka dojke.

„Gradiška svake godine dobije 100 besplatnih mamografskih pregleda koji se organizuju u gradiškim selima. Ove godine obavljena su 52 pregleda u Kočićevu, a u septembru će biti organizovani u Dubravama. Prošle godine pregledi su obavljani u Turjaku i Lužanima, a godinu ranije u Trebovljanima i Orahovoj“, navela je Kragulj.

Svi koju žele da podrže aktivnosti udruženja oboljelih od raka dojke mogu to da urade i registracijom na internet stranici www.raceforthecure.eu.

M.Malešević

Share With: