Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Centar za socijalni rad organizuje tradicionalnu dodjelu novogodišnjih paketića

Centar za socijalni rada Gradiška organizovaće sutra u 11 časova u Kulturnom centru dodjelu novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica, udruženja lica sa invaliditetom i romskih udruženja.

Direktor Centra za socijalni rada Rade Cumbo rekao je da će biti dodjeljna 384 paketića koje je obezbjedila Gradska uprava, ted a će u okviru dodjele novogodišnjih paketića biti upriličen zabavni program i izvedena dječija predstava Gradskog pozorišta Gradiška “Kuda idu stare godine”.

Paketiće će  dobiti 166 djece iz socijalno ugroženih porodica, 54 iz Udruženja za pomoć nedovoljno razvijenim licima, 22 iz Udruženja roditelja djece sa autizmom “Duga”, 5 iz Udrženja gluvih u nagluvih, 7 iz Orgaizacije slijepih i slabovidihm, 70 djece iz Udruženja roditelja sa četvoro i više djece i 60 djece članova romskih udruženja.

“Cilj ove tradicionalne dodjele novogodišnjih paketića je promocija brige prema djeci, posebno o socijalno uroženoj i djeci sa zdravstvenim problemima i potreškoćama u razvoju. Tokom cijele godine Centar za socijani rad brine o njima, ali je period praznika prilika da se naglasi potreba brige društva o toj djeci”, naglasio je Cumbo.

On je dodao da o sve većoj socijalnoj osjetljivosti društva prema socijano ugroženim licima govori i činjenica da se proširuje obuhvat prava iz oblasti cocijalne zaštite i svake godine izdva više sredstava iz Programa socijalne zaštite na području grada Gradiška.

Share With: