Бројним садржајима, у ОШ „Васа Чубриловић“ обиљежен Дан дјетета и Дан науке (ВИДЕО)

Поводом обиљежавања Међународног дана дјетета и Међународног дана науке, у ОШ “Васа Чубриловић“ осмислили су другачији принцип наставе како би ученици, кроз разне активности и садржаје, у пракси показали, али и боље разумјели оно што уче током школске године.

Посебну пажњу изазвао је сајам науке на коме су представљене активности из различитих области. Тако су припремљени разни експерименти, изложене енциклопедије, микроскопи, представљене заштићене биљке и животиње, приређени скечеви о најпознатијим женама у науци.

Врло узбудљиво је било на математичком квизу, те представљању садржаја информатичке и секције страног језика на тему вјештачке интелигенције. Осим активности у школи, ученици су посјетили и Завичајни музеј у Градишци, те Српску православну цркву.

Свјетски дан дјетета обиљежава се 20. новембра, јер је тог дана 1989. године усвојена Конвенција о правима дјетета. Као међународни документ Уједињених нација, Конвенција садржи универзалне стандарде које државе морају гарантовати сваком дјетету.

Од 2002. године установљен је Дан науке. Обиљежавање има за циљ да подржи науку у функцији мира и развоја, а сврха је и да се истакне важност везе између науке и друштва.

С.Т.

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=mN0xP1WD528[/embedyt]

Share With: