Бројни Градишчани потисали петицију против Инцкове одлуке

Грађани Градишке одазвали су се данас у великом броју како би потписали петицију о неприхватању одлуке одлазећег високог представника у БиХ коју је покренуо и први потписао српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Градоначелник града Градишка Зоран Аџић рекао је да је посљедњи потез Валентина Инцка показао да ОХР и високи представник треба да оду и да оставе грађанима Републике  Српске и БиХ да се договоре, да живе једни поред других и да иду путем напретка и уласка у Европску унију.

„Вријеме је показало да ОХР и високи представник нису остварили своју функцију јер је смисао и само увођење високог представника било да се грађанима Републике Српске и БиХ омогући нормалан суживот како би сви размишљали о изградњи привреде и бољих услова живота.

Његов чин на одласку је показао да њихова улога није била то него да се ствара јаз међу народима и да се не гради толеранција“ рекао је Аџић и додао да је Градишка позната као локална управа у којој међу грађанима влада национална и вјерска толеранција.

Према ријечима грађана Градишке петицију су потписали јер их је наљутила одлука високог представника који како кажу умјето да помири народе он ствара свађу и оцрњује српски народ.

Грађани Градишке петицију ће моћи потписати на двије локације у граду, у насељу Сењак код градске пекаре данас до 14 часова и у центру, на Тргу Чубриловића  до 14 часова и од 19 до 21 час.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је недавно поднио оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава „негирање геноцида и величање ратних злочинаца“.

Г.Влаинић

Share With: