Brojne investicije planirane u Novoj Topoli

U Mjesnoj zajednici Nova Topola u narednom periodu planirane su brojne investicije.

Narodni poslanik Ognjen Žmirić i član Savjeta mjesne zajednice Nova Topola, gostujući u programu Radio Gradiške, rekao je da je naredne godine u Novoj Topoli planirana izgradnja stambene zgrade socijalnog stanovanja.

„Vlada Republike Srpske donijela je zaključak na prošloj sjednici da se u Novoj Topoli gradi zgrada socijalnog stanovanja. Ona bi trebala imati 32 stana i radovi bi trebali početi iduće godine“, rekao je Žmirić i naglasio da će to biti prvi objekat društvenog tipa koji se gradi u Novoj Topoli od 1993. godine.

Žmirić je naveo da zgrada socijalnog stanovanja u Novoj Topoli neće biti namijenjena samo socijalnim kategorijama već i mladim ljudima iz drugih krajeva koji se odluče da žive i rade u Novoj Topoli.

On je izrazio nadu da će dolazak velikih kompanija i privrednih subjekata i otvaranje novih radnih mjesta u Agroindustrijskoj zoni zadržati postojeće stanovništvo u ovoj mjesnoj zajednici, ali i privući nove stanovnike iz okolnih mjesta da u Topoli zasnuju svoje porodice i ostanu da žive.

Žmirić je naveo da je u Novoj Topoli, najvećoj mjesnoj zajednici na području  Gradiške, sa oko 4 500 stanovnika, u zadnje dvije godine, urađeno tri kilometra trotoara i da je zavšeno asfaltiranje fudbalskog i košarkaškog terena kod Osnovne škole „Petar Kočić“, te naglasio da je u toku rekonstrukcija Doma kulture koji će biti centralni za čitavo Lijevče polje, gdje postoji veliki broj klubova i kulturno-umjetničkih društava.

On je istakao da bi radovi trebali biti završeni do kraja ljeta i dodao da je Fudbalski klub „Lijevče“ koji će ove godine obilježiti 90 godina postojanja nedavno dobio nove svlačionice.

Žmirić je podsjetio da je nedavno zatvoren šalter banke što je izazvalo nezadovoljstvo privrednika i mještana Nove Topole.

„Obratili smo se gradonačelniku koji je uputio dopis svim bankama da otvore svoju poslovnicu u Novoj Topoli, a isti dopis uputili smo i ispred mjesne zajednice“, rekao je Žmirić i dodao da će provesti aktivnosti da mještani svoje račune iz drugih banaka prebace u novu banku koja dođe u Topolu.

Prema njegovim riječima na dnevnom redu na sjednici Skupštine grada Gradiška 1. avgusta naći će se i Nacrt Regulacionog plana Nove Topole koji će odrediti daljnje pravce razvoja ove mjesne zajednice.

Share With: