Brojne aktivnosti Crvenog krsta tokom“Nedjelje djeteta“

U okviru „Nedjelje djeteta“ koja se pod motom“Moja sedmica, moja godina“ obilježava od 7.do 13.oktobra, Gradska organizacija Crvenog krsta Gradiška sprovešće brojne aktivnosti.

Sekretar organizacije Borko Dević, gostujući u programu Radio Gradiške istakao je da će zajedno sa  volonterima Crvenog krsta posjetiti O.Š.“Vasa Čubrilović gdje će učenicima koji koriste usluge  produženog boravka uručiti dječije dekice.

„U saradnji sa Centrom za socijalni rad Gradiška planirali smo posjetiti korisnike Dnevnog centra „Mi smo dio vas“ kojima ćemo uručiti prigodne poklone“, rekao je Dević i dodao da će u toku „Nedjelje djeteta“ posjetiti i oko 20 višečlanih porodica kojima će uručiti prehrambeno-higijenske pakete, odjeću, obuću i druge potrepštine, a prikupljena je i pomoć u odjeći i obući za djecu školskog uzrasta iz Lukavca.

Dević je istakao da je djeci potrebna posebna zaštita i da je obaveza odraslih da im tu zaštitu pruže i dodao sa Gradska organizacija Crvenog krsta, u skladu sa svojim mogućnostima, nastoji tokom čitave godine da svoju pažnju usmjeri prema djeci, kroz razne vidove pomoći i aktivnosti.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 1989.godine usvojila Konvenciju o pravima djeteta kojoj su utvrđena prava djeteta.

Share With: