Bosiljka Štrbac- Instruktor vožnje iz Gradiške

Žene vozači su pažljivije u vožnji, voze sporije i opreznije, istakla je instruktor vožnje iz Gradiške, Bosiljka Štrbac i dodala da je teško reći ko je bolji vozač, muškarci ili žene.

Gostujući u emisiji „Žene i mogućnosti“ Radio Gradiške, istakla je da je vožnju zavoljela od malih nogu, odrastajući uz oca instruktora.Vozačku dozvolu B kategorije ima već 20 godina, a poslom instruktora bavi se nešto više od 3 godine.

Priznala je da voli svoj posao za koji kaže da je odgovoran.“Ja sam u djetinjstvu zuavoljela vožnju i otac nas je uvijek usmjeravao u tom pravcu i učio nas o bezbjednosti u saobraćaju“, rekla je Štrbac i dodala da podršku oca ima i danas kao i supruga koji je takođe instruktor.

Iako je mjesto instruktora vožnje rezervisano više za muškarce nego za žene,  Bosiljka je rekla da se odlično snašla u ovom poslu  i dodala da je dobro prihvaćena i od kandidata i od muških kolega.

„Muški kandidati na početku budu iznenađeni kada me vide na mjestu instruktora, ali kasnije sve bude u redu, dok žene  priznaju da im odgovara da ih obučava žena“, istakla je Štrbac.

Prema njenim riječima, najčešće se za na obuku iz vožnje javljaju momci i djevojke od 18 do 20 godina, mada ima kandidata i od 30, 40 ali i 60 godina. Istakla je da nikad nije kasno za polaganje vozačkog ispita, bitni su volja i trud.

Od svojih kandidata traži da poštuju saobraćajna pravila i propise, a ono što poručuje svim vozačima jeste da budu pažljiviji i srpljiviji u vožnji i da izbjegavaju upotrebu mobilnih telefona prilikom upravljanja motornim vozilom.

Share With: