Boračka organizacija obilježila Mitrovdan

Povodom obilježavanja krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske – Mitrovdana, u Gradišci je danas u hramu Pokrova Presvete Bogorodice služena Sveta liturgija i pomen poginulim borcima, nakon čega je služen parastos i položeni vijenci na Centralnom spomen-obilježju poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Gradiška Milovan Gagić rekao je da je slava BORS-a prilika da još jednom pomenu svoje poginule saborce i na slavskom ručku ugoste predstavnike ustanova i organizacija sa kojima sarađuju.

Gagić je izrazio žaljenje što Boračka organizacija Republike Srpske nije trenutno na organizacionom nivou kako što bi trebala da bude.

„BORS treba da bude jedna jaka i jedinstvena organizacija koja treba više da brine o interesima populacije koju predstavlja, da bi oni živjeli dostojanstvenije“, naglasio je Gagić.

On je dodao da je stav Gradske boračka organizacija Gradiška da iznos mjesečnog boračkog dodatka treba da bude povećan na 5 KM po mjesecu provedenom u borbenim dejstvima i da taj dodatak treba da primaju svi borci, bez obzira na njihov materijalni status, te da bude povećana i osnovica ličnih primanja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić čestitao je svim borcima krsnu slavu Mitrovdan, te istakao da je i ovaj dan prilika da se izarzi poštovanje prema svima borcima koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske.

„Ne smijemo da zaboravimo nijednog borca i žrtvu i moramo da čuvamo ono što nam je najsvetije, a to je Republika Srpska“, zaključio je Adžić.

Vjence na spomen obilježje poginulim borcima u Gradišci položili su predstavnici Grada Gradiška, Gradske boračke organizacije, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, Udruženja ratnih vojnih invalida, SUBNOR-a i SNSD-a.

M.Malešević

Share With: