Top lista

Top lista za 30.05.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Boračka organizacija obilježila krsnu slavu Mitrovdan

Povodom obilježavanja krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske – Mitrovdana, u Gradišci je danas u hramu Pokrova Presvete Bogorodice služena Sveta liturgija i pomen poginulim borcima, nakon čega je služen parastos i položeni vijenci na Centralnom spomen-obilježju poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Gradiška Milovan Gagić rekao je da je slava Boračke organizacije prilika da još jednom pomenu svoje poginule saborce i na slavskom ručku ugoste predstavnike ustanova i organizacija sa kojima sarađuju.

Gagić je istakao da je cilj da Gradska boračka organizacija u nrednom periodu još aktivnije radi i da u saradnji sa institucijama doprinese poboljšanju statusa boračke populacije.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da su borci stvorili Republiku Srpsku i da je period njenog stvranja bio period kada su svi bili jedinstveni u namjeri da odbrane svoju zemlju i ostanu da u njoj žive.

„I danas, kada je Republika Srpska pred velikim izazovima , moramo da budemo jedinstveni zbog novih generacija i zbog boraca koji su ugradili svoje živote u njene temelje. Ne smije nam ništa biti bitnije od Republike, jer je ona garancija našeg opstanka na ovim prostorima“, zaključio je Adžić.

On je istako da Gradska uprava i Vlada Republike Srpske moraju da vode računa o borcima, porodicama poginulih boraca i njihovoj djeci, da se trude da zbrinu socijalno urožene i stvaraju bolje uslove za život svih građana.

Vjence na spomen obilježje poginulim borcima u Gradišci položili su predstavnici grada Gradiška, Gradske boračke organizacije, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, Udruženja ratnih vojnih invalida, SUBNOR-a, Policijske uprave Gradiška i SNSD-a.

Share With: