Болници Градишка дониран ултразвучни апарат вриједан око 135.000 КМ (ВИДЕО)

Болница Градишка добила је данас још један ултразвучни апарат, а ријеч је о донацији Владе Јапана, вриједној око 135.000 КМ, која је овој здравственој установи додијељена посредством Министарства цивилних послова у Савјету министара БиХ и Министарства здравља Републике Српске.

Директор градишке Болнице Рајко Додик захвалио је донаторима, нагласивши да су апарати за ултразвучну дијагностику увијек потребни здравственим установама, јер се и технологија и потребе континуирано мијењају.

Он је додао да очекују да ће у скорије вријеме овлаштени сервисери инсталисати донирани ултразвучни апарат у болничком одјељењу гдје он буде најпотребнији.

Према Додиковим ријечима, Болница је уз помоћ донатора, ресорног министарства и Владе Републике Српске, али и властитим средствима, успјела да значајно обнови медицинску опрему.

„Остало још неколико апарата које је потребно набавити, што је планирано за наредну годину у склопу реконструкције једног дијела Болнице“, навео је Додик.

Он је додао да је у посљедње три и по године градишка Болница набавила медицинску опрему вриједну више од седам милиона КМ.

М.М.

Share With: