Bojović: Rano prepoznavanje razvojnih poremećaja je osnova rehabilitacije i razvoja djece

Stručno predavanje pod nazivom „Rana intervencija i rehabilitacija djece sa različitim oblicima razvojnih poremećaja“ održano je juče u Kulturnom centru Gradiška.

Predavanje, na kome su govorile specijalista neuropsihijatrije dr. Milijana Selaković i defektolog- logoped dr  Katarina Bojović, organizovalo je Udruženje roditelja djece sa autizmom“Duga“ Gradiška.

Predsjednik Udruženja „Duga“ Saša Kasagić rekao je da saradnja sa timom iz ordinacije „dr Selaković“ traje četiri godine i da predstavlja veliku podršku porodicama članova udruženja.

„ I ovaj put planirani su pregledi za 21 dijete kao i predavanje koje mnogo znači roditeljima ali i stručnim radnicima. Smatram da bi trebalo biti više ovakvih predavanja, da se skrene pažnja javnosti na našu problematiku“ rekao je Kasagić.

Defektolog- logoped dr  Katarina Bojović rekla je da predavanja govore o tome kako rano prepoznati razvojne poremećaje jer to je osnova rehabilitacije i razvoja te djece.

Specijalista neuropsihijatrije dr Milijana Selaković istakla je da se nakon četiri godine saradnje sa udruženjem „Duga“ vidi napredak kod djece koja redovno dolaze na terapije, sarađuje sa terapeutima i sa kojima roditelji rade i kod kuće.

G.Vlainić

Share With: