Bogatstva Gradiške predstavljena gledaocima RTRS

Karavan Vikend jutro emitovano je danas iz Gradiške. Gledaocima RTRS-a predstavljena je privredna, kulturna i turistička ponuda našeg grada.

Gradonačelnik grada Gradiška Zoran Adžić rekao je da je ovo bila prilika da se Gradiška predstavi javnosti Republike Srpske i šire, da dokaže da se ima čime pohvali ali i da pokaže da je  Gradiška jedna proaktivna sredina koja želi da se razvija i dobije obrise srednjoevropskog grada.

„Gradiška ima ogromne turističke potencijale, a opredjeljenje Gradske uprave je da se podrži turistički razvoj i da putem naše Razvojne agencije dođemo do grant sredstava Evropske unije koje podržavaju takve aktivnosti. Mi smo u ranijem periodu prepoznati i uradili smo dosta, a u budućnosti želimo još energičnije da radimo u tom pravcu“, rekao je Adžić.

U gradiškom Spomen parku kulinarske specijalitete našeg kraja predstavile su žene iz udruženja „Crvena ruža“ i „Kočićevo“, Udruženje Poljaka i prijatelja “ Mak “ kao i „Krčma kod Ace“. Svoje domaće proizvode predstavili su predstavnici „Kozara sireva“ „Đed Niko ljuti sosevi“, „Carska ljeska“, „Gazdinstvo Kočić“, „Pčelarska farma Tomić“ i mnogi drugi.

U kulturno umjetničkom programu gledaoce RTRS-a zabavljali su KUD-a „Petar Kočić“ Nova Topola, „Kolovit“ i CKUD „Lepa Radić“, glumci „Gradskog pozorišta Gradiška“, mladi umjetnici Nikolina Čakalj, Stefan Pandžić, Mješoviti gradski hor „Lira“ i „Miler i prijatelji“. Specijalna gošća je bila Merima Njegomir.

Karavan Vikend jutro RTRS nakon Gradiške seli se u Zvornik odakle će prikazati sve ljepote Biračko Semberske regije.

 

G.Vlainić

Share With: