Ближи се крај првог полугодишта

Прво полугодиште за ученике основних и средњих школа у Републици Српској завршава се у петак 29. децембра. Зимски распуст трајаће до 21. јануара 2024. године.

У градишким основним школама задвољни су резултатима рада у току првог полугодишта.Све што је планирано према наставном плану и програму од септембра до сада успјешно је реализовано.

Директор Основне школе „Данило Борковић“ Градишка Зора Малешевић, рекла је да је полугодиште било добро, те да ученици нису много изостајали и да није било много негативних оцјена.

Предсједник Актива директора основних школа Градишка Александра Међедовић Кодић,  истакла је да ће ученици и ове године добито увјерење о завршеном првом полугодишту које је било успјешно.

У првом полугодишту завршен је и упис дјеце у програм предшколског васпитања и образовања у години пред полазак у школу. Овај програма се годинама реализује у основним школама „Вук Стефановић Караџић“ Турјак, „Младен Стојановић“ Горњи Подградци, „Козарска дјеца“ Крушкик и „Свети Сава“ Дубраве као и у Јавној предшколској установи „Лепа Радић“ Градишка. Програм почиње у марту сљедеће године.

У седам основних школа на подручју Градишке укупно има 3287 ученика.

Н.М.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=5ix64Vj9NCw[/embedyt]

Share With: