Top lista

Top lista za 08.08.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Besplatna džudo škola u Gradišci

Džudo klub ”Kozara” iz Gradiške organizuje besplatnu školu za djecu i odrasle. Predsjednik kluba i trener, Saška Trkulja gostujući u programu Radio Gradiške rekla je da u klubu već imaju mlađu sekciju i da im je želja da im se pridruže i malo stariji, uzrasta od 17 do 25 godina. Škola će biti organizovana u toku avgusta mjeseca, a prijave se mogu izvršiti na broj telefona 066/786-250.

„Džudo klub”Kozara osnovan je u februaru ove godine i trenutno imamo oko 40 mladih džudista koji su sportske vještine sticali u džudo sekciji Škole sporta „Lider ”rekla je Trkulja i dodala da su do sada učestvovali na na Prvenstvu Republike Srpske u Mrkonjić Gradu gdje su osvojili zlatnu medalju, dok su na Državnom prvenstvu BiH u Vitezu osvojili dvije bronzane medalje. Učestvovali su i na takmičenjima u Laktašima i Zagrebu odakle su se vratili sa 12 medalja.

Trkulja je istakla da je za Gradišku veoma značajno da ima džudo klub, obzirom da je UNICEF proglasio džudo za najkorisniji sport za fizički i psihički razvoj djece i omladine od 4 do 21 godine, te da je to sport koji djeca veoma rano mogu da počnu da treniraju.

Trkulja je najmlađi trener u BiH, u toku džudo karijere, u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, osvajala je medalje na balkanskim prvenstvima, nekoliko puta bila je prvak BIH, a ima i na desetine medalja sa republičkih takmičenja.

Share With: