Бањалука: Примопредаје амбулантних возила, дар Народне Републике Кореје

У Бањалуци је јуче извршена примопредаја три амбулантна возила које је за здравствене установе у БиХ донирала Јужна Кореја с циљем побошљања квалитета здравствених услуга.

Вриједност возила је 223.568 долара, а намијењена су болници у Градишци, кантоналној болници „Фра Миховил Сучић“ у Ливну, те здравственом центру Брчко, саопштено је из Министарства цивилних послова у Савјету министара.

Замјеник министра цивилних послова у Савјету министара Маријана Мојић захвалила је Јужној Кореји за донацију, истичући досадашњу успјешну сарадњу двије земље.

– Примопредаја амбулантних возила данас представља симбол сарадње између наше двије земље и јасан показатељ одлучности да заједно радимо на унапређењу квалитета живота становника БиХ – истакла је Мојићева.

Примопредаји су присуствовали и помоћник министра у Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске Милан Латиновић, министар здравства Федерације БиХ Недиљко Римац и шеф Одјељења за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта Асмир Мујановић.

Извор:РТРС

Share With: