Бањалучки аеродром повећава број летова

Бањалучки аеродром закључио је 2022. годину са 343.009 путника што је задовољавајући број у односу на раније године. Директор „Аеродрома Републике Српске“ Милан Рачић гостујући у Јутарњем програму Радио-телевизије Градишка рекао је да  у овој години желе имати већи број путника који ће путовати из Бањалуке. У 2023. планирано је увођење летова за нове дестинације, али и повећање броја летова за постојеће.

„Љетни летови са појединим авио-компанијама већ су договорени и то у већем обиму него раније. Све дестинације су атрактивне, од Београда па надаље. Линија за Меминген већ од марта неће ићи више два пута, него шест пута седмично. За Беч имамо повећање потражње. Уз ове, и даље су активне линије за Стокхолм, Брисел, Гетеборг, Београд, Малме, Хамбург, Нирмберг, Базел, Дортмунд, Берлин“ рекао је Рачић.

Он је додао да љето поново доноси и летове који Бањалуку повезују са Црном Гором, Египтом, Грчком и Турском.  Планиране су и линију за Тунис. Тренутно се преговара за још неке дестинације, али у “Аеродромима Српске” не желе о детаљима прије времена.

Љети људи највише желе да путују за вријеме годишњих одмора и тражи се карта више. Слабији дио године је само у фебруару.

Рачић каже да људи желе да путују и да они планирају проширење Аеродромске зграде, јер већ постојећи објекат није задовољавајући.

Аеродром ће свакако бити подршка да се грана туризма развије у Републици Српској.

Н.М.

 

Share With: