Auto-moto savez Republike Srpske

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj odvija redovno, po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, dok su u višim planinskim predjelima i preko prevoja kolovozi mjestimično zasniježeni. Zbog niskih jutarnjih temperatura, upozoravamo na formiranje poledice, posebno u višim predjelima, te na prilazu tunelima, preko mostova i nadvožnjaka. U kotlinama i duž riječnih tokova, vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog jutarnje magle. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, a podsjećamo vozače da se, zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16, dionica Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom. Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštovanje obavezno. Vozačima savjetujemo opreznu i sporiju vožnju, a napominjemo i da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.
U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS) na auto-putu E-661 Gradiška-Banja Luka, zbog čega će biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja tekuće godine Takođe, na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatnih stanica u Čatrnji, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja (saobraćaj se odvija dvosmjerno), a planirano je da ovi radovi traju do 30.04.2019.
Na GP u BiH jutros nema dužih zadržavanja.
Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Share With: