Аудио-визуелни центар Републике Српске у марту расписује конкурс (ВИДЕО)

У току двије године постојања Аудио-визуелни центар Републике Српске расписао је тринаест конкурса за суфинансирање развоја пројеката  из кинематографије, дугометражних, краткометражних анимираних документарних филмова, такође и телевизијских играних серија. Гостујући у Јутарњем програму Радио-телевизије Градишка директор Центра Ања Илић рекла је да су имали 82 пријаве, те да су од тога 32 пројекта подржана и у фази су развоја.

Она се нада да ћемо ускоро гледати премијере тих филмова наших домаћих аутора, финансирани средствима Републике Српске.

Илићева је подсјетила да је  Аудио-визуелни центар Републике Српске  најмлађа установа културе, основана 8. априла  2021. године.

„Центар је основан са циљем да подстиче и унапређује кинематографску дјелатност, такође и телевизијску. Иза нас су осим конкурса такође и едукативне радионице које пружају филмским радницима могућност развоја и унапређења њихових будућих пројеката, како би спремни изашли на конкурс. Велика је заинтересованост била за радионице и за усавршавање, а мање је било пријава за конкурсе. На радионицама и састнаку биле су колеге из Градишке“ рекла је Ања Илић.

Апеловала је на све који желе и имају интересовања и пројекте да се одлуче и учествују и на конкурсима и на радионицама.

Н.М.

Share With: