Asfaltirano 600 metara puta u Samardžijama

U mjesnoj zajednici Turjak, zaseoku Samardžije, danas su u upotrebu puštene dvije novoasfaltirane dionice puta ukupne dužine oko 600 metara.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da je za izgradnju dionice puta od 450 metara i potpunu rekosntrukciju dionice od 150 metara u Sarmardžijama iz gradskog budžeta izdvojeno 67.000 KM.

Adžić je istakao da nova saobraćajnica mnogo značiti mještanima ovog zaseoka, navodeći da je Gradska uprava u posljednjih pet godina izdvojila značajna sredstva za izgradnju oko 100 kilometara lokalnih puteva u ruralnim mjesnim zajednicama.

„Želimo ljudima na selu da omogućima bolje infrastrukturne uslove i da na zadovoljstvo svih građana gradimo sve ono što je predviđeno, ne gledajući da li je godina izborna ili nije“, naglasio je Adžić.

On je naveo da će sve planirane dionice lokalnih puteva za ovu godinu biti završene u nerednih sedam do deset dana, ali da su u planu i drugi infrastrukturni projekti, kao što je vanjsko uređenje objekta vrtića u Brestovčini, jedna dionica puta u Ćelinovcu i izgradnja ulice punog profila kod zgrada socijalnog stanovanja u gradu.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Turjak Nenad Mirjanić zahvalio je Gradskoj upravi i gradonačelniku Adžiću jer su prepoznali potrebe mještana ovog sela, navodeći da je posljednjih nekoliko godina dosta sredstava uloženo u izgradnju puteva u Turjaku.

„U posljednje vrijeme Turjak je jedno malo gradilište. Imamo jednu dionicu od 1.200 metara prema selu Kozara koju smo skoro završili, izgrađen je jedan betonski most, a gore se gradi i planinarski dom“, naveo je Mirjanić.

Iz Gradske uprave za sutra je najavljeno puštanje u upotrebu novizgrađene dionice puta u mjesnoj zajednici Gornji Podgradci.

M.Malešević

Share With: