Асфалитрана саобраћајница код зграде социјалног становања у Новој Тополи

У Мјесној заједници Нова Топола асфалтирана је приступна саобраћајница која води до зграде социјалног становања. Овај инфрасруктурни пројекат коштао је 250 000 КМ. Реализован је средствима Градске управе Градишка, у износу од 190 000 КМ, те Министарства за људска права и избјелице у Савјету министара и Фонда за повратак БиХ који су обезбиједили 60 000 КМ.

Асфалтирана дионица у дужини од 277 метара данас је званично предата на употребу. Том приликом, градоначелник Градишке Зоран Аџић је нагласио да дионица има вишеструки значај.

Осим што обезбјеђује квалитетније животне услове станарима ове зграде, она је и приступна саобраћајница кружном току који се гради на магистралном путу Градишка- Клашнице, у близини Агроиндустријске зоне.

Директор Фонда за повратак БиХ Бојан Нинковић нагласио је врло коректну сарадњу са Градском управом Градишка, те најавио реализацију сличних пројеката и у наредном периоду.

И савјетница Министра за људска права и избјеглице БиХ Анита Хоџић најавила је наставак инфрасруктурног развоја на подручју ове локалне заједнице.

Кључеви 32 стамбене јединице у згради социјалног становања у Новој Тополи, станарима су уручени у јуну прошле године.  Зграда је изграђена у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем осигурања јавних стамбених рјешења “CEB 2”.

С.Т.

Share With: