Arhijerejsko namjesništvo u Gradišci organizuje plivanje za časni krst

Arhijerejsko namjesništvo Srpske pravoslavne crkve u Gradišci organizovaće na Bogojavljenje, u srijedu 19. januara, Bogojavljensku litiju i plivanje za časni krst na rijeci Savi.

Iz Arhijerejskog namjesništva obavještavaju sve zainteresovane punoljetne građane da se  za plivanje za časni krst mogu prijaviti od  8. do 15.  januara u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u vremenu od 9 do 18 časova.

Na Bogojavljenje 19. januara u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Gradišci, u 9 časova biće služena Sveta liturgija, uz sasluženje više sveštenika i obavljeno veliko osvećenje Bogojavljenske vodice.

U 11 časova ispred hrama je predviđen polazak Bogojavljenske litije, a u 11.30 dolazak litije na rijeku Savu kod Kajak kluba, gdje će u 12 časova biti osvećena Bogojavljenska vodica, održano plivanja za časni krst i uručena nagrada pobjedniku.

Arhijerejsko namjesništvo Srpske pravoslavne crkve u Gradišci poziva vjernike, djecu i omladinu da učestvuju u Svetom bogosluženju i svečanoj Bogojavljenskoj litiji.

G.Vlainić

Share With: